lørdag den 11. oktober 2008

Kulturnats middag på Hereford Beefstouw

Fredag aften og København var fyldt med mennesker der ville rundt i byen for at seværdigheder lige fra folketinget til Tivoli.


Efter at have vandret lidt rundt blandt tusindvis af mennesker kom vi forbi Axelborg, hvor Arla havde taget geder med for at bevise at deres mælk og ost trods alt stadig stammer fra "rigtige" dyr.
Pludselig var vi begge sultne og besluttede os at aftenen havde fortjent en bøf. Lige i nærmeden lå Jensens Bøfhus og Hereford Beef, så der skulle besluttes mellem dem. Jeg var ikke lige til den normalt dårlig service og borde der står så tæt at meningen burde være at smage på naboens mad. Jeg havde lige gået rundt blandt en masse andre mennesker, så Hereford her we come.

Det tegnede ikke så godt fra starten, da restauranten så meget fyldt ud, samt at vores øjne skuede en mindre kø lige inden for - 3 par stod foran os i køen og blev afvist, så jeg tænkte med det samme at det nok var den forkerte dag vi havde valgt, men efter de 3 par forgæves var gået spurgte vi tjeneren om et bord til 2 og -- ja kom denne vej.. hmm.. dejligt, men kender han mon madanmelderen.dk eller hvorfor er vi bedre eller heldigere end de andre..? nå men skønt..

Det første der sprang i hovedet på mig var, at de havde Japansk Kobe kød på kortet. Fantastisk kød hvor koen har hørt musik fået massage og drukket øl.. men 1285 kr. for en bøf var dyrere end jeg gav på en af byens fineste restauranter. Hører en 1285 kr. bøf mon til på en middelmådig bøf restaurant? I mine øjne minder det mig om den 1000 kr. burger der skulle skulle sælges på Burger King - Skal det være en stor menu for 5 kr. ekstra?? så koster menuen 1005 kr.. Nå men vi udfyldte hurtigt den bestillingsseddel der lå på bordet. Filet bøf med bagt kartoffel til 199 kr. samt salatbord til 68 kr. Vi startede med det samme med salaten og den var ganske udemærket, men bestemt ikke noget specielt. Der var de samme alm. grønsager som på enhver Jensens Bøfhus eller hvor de nu var salat. Jeg fyldte min stå helt op og grundet sulten var den hurtigt tom.

Kort tid efter som vores bøffer. En meget varm tallerken eller rettere en mindre fad kom ind med en 200 gram bøf og en mindre bagt kartoffel, som nærmest råbte til hinanden. Mit første indtryk var, at der manglede noget på min tallerken, men det er åbenbart bøf anno 2008 at få en bøf og en kartoffel og intet andet.

Bøffen var ok, ikke noget særligt, men jeg havde ærlig talt heller ikke forventet andet og selvskabet hyggede mig, så fint nok. Den bagte kartoffel smagte godt, men burde nok have være dobbelt så stor.

Vi fik spist op og betalte hurtigt de 700 kr. det kostede for 2 bøffer, 2 salatbar og 2 sodavand.

Overordnet må jeg sige, at jeg synes Hereford Beefstouw har en fantastisk beliggenhed, men i mine øjne er det en Jensens Bøfhus i Gucci sko. Bøfferne, salaten og Colaen er på samme niveau, men betjeningen er 5 niveauer over Jensens. Jeg synes det er for dyrt i forhold til kvaliteten og ville derfor næste gang hellere vælge enten Jensens Bøfhus eller en lækker restaurant, som har forstået at bøfelskere godt kan lide en lækker tallerken serveret med lækker sauce og årstidens grønsager frem for et kedeligt sort støbejerns fad.

Ingen kommentarer: